Mikä on unisieppari ? Miten unisieppari toimii?

Unisiepparin tarina

”Hämähäkki-isoäiti loi maailmankaikkeuden laulamalla, mutta harmistui ihmislasten pahoista unista. Isoäiti meni Pajun luokse ja pyysi tältä muutaman oksan, Kotkalta isoäiti sai muutaman voimallisen sulan. Hämähäkki-isoäiti taivutti oksat ympyröiksi, yhdistämään kaikkia maailman ihmisiä. Hän kutoi viisauden verkon oksien ympärille pyydystämään lasten pahat unet. Aurinko-isoisän aamusäteet polttivat pois verkkoon takertuneet pahat unet. Jäljelle jääneet unet muuttuivat aamukasteeksi ja valuivat Kotkan sulkia pitkin takaisin Äiti Maahan. ”

Unisieppari on alunperin intiaanien valmistama taikakalu, siis satoja vuosia vanha esine sekä työkalu. Unisiepparit ovat kokeneet ehkä jonkinlaisen uuden tulemisen henkisyyden nousun myötä ja toinen syy lienee käsityöharrastuksen kasvaminen. Unisiepparia voi käyttää monella tapaa: henkisenä apuvälineenä koko perheelle tai henkilökohtaisesti sekä tietysti sisustusesineenä sisällä tai ulkona.

 

Unisieppari – henkinen työkalu – unesi puhdistaja

Henkisenä työkaluna unisieppari on tehnyt uuden tulemisen. Intiaaniäidin ajatus lasten unien puhdistamisesta ja suojelusta on unisiepparin alkuperäinen käyttötarkoitus. Sijoita unisieppari makuuhuoneessa sängyn läheisyyteen, huoneen ikkunalle tai seinälle sängyn päälle.

Voit käyttää omaa unisieppariasi usealla eri tavalla. Unisiepparilta voi pyytä unien puhdistusta ja suojelua, makuuhuoneen tai tilan levollisuutta tai vaikka nopeaa nukahtamista. Tietysti pyytää saa myös rauhaa ja rakkautta tai mitä henkilökohtaisesti tunnet tärkeäksi. Lasten levolliseen nukkumiseen ja nukahtamiseen unisieppari on oivallinen apuväline, joten se sopii hienosti vaikka taaperon sängyn yläpuolella. Lapsi kiinnittää huomion unisieppariin ja levollisuus laskeutuu ympärille. Olihan unisiepparin alkuperäinen tarkoitus juuri tämä.

Unisieppariin voi kiinnittää myös lisäosia, omia taikakaluja. Tärkeitä amuletteja, koruja, kiviä tai kirjeitä. Vain mielikuvitus ja oma intuitio on rajana. Lisäosia voi myös ostaa, esimerkiksi laventelinyyttejä tai energiakiviä.

Oma, uusi unisieppari tulisi aina puhdistaa ja ladata omaan energiaan, jotta siitä poistuu kaikki tarpeettomat ja epäsopivat energiat. Matkan varrella unisieppariin on saattanut tarttua ulkupuolista, ehkä jopa negatiivista tai vääränlaista energiaa, mikä ei ole juuri sinulle sopivaa. Puhdistuksen ja latauksen voi tehdä pyytämällä sitä omalta henkioppaalta, enkeleiltä tai tehdä se rukouksella.

Unisieppari sisustuksessa

Unisieppari on tehnyt ns “uuden nousun” viime vuosien aikana, niitä näkyy nyt paljon enemmän kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Löytyy paljon myös kotimaisia käsityöyrittäjiä, jotka niitä valmistavat.

Makramee-käsityö harrastuksen kasvu on varmasti lisännyt myös unisieppareiden suosiota. Isot ja hienot makrameen solmintatyöt ovat upeita sisustusesineitä. Isoihin ja korkeisiin ikkunoihin sopii erinomaisesti suuri unisieppari, on se sitten tehty makrameetyylillä tai perinteisellä unisiepparin valmistustekniikalla. Kierrätystäkin voi hyödyntää käyttämällä vaikkapa vanhoja pitsiliinoja unisiepparin keskiön tekemiseen. Niitä löytyy kirpputoreilta muutamalla eurolla ja pitsiliinat ovat yleensä hienoja ja taitavasti valmistettuja. Ulkokäyttöön voi rakentaa vaikka vanhasta polkupyörän vanteesta todella erilaisen unisiepparin.

Unisiepparin sopii siis sisustuselementiksi mihin vaan, makuuhuoseeseen, olohuoneeseen, lastenhuoneeseen, ikkunalle, sisälle tai ulos. Ulkokäyttöön tarkoitetun unsiepparin materiaalien on hyvä kestää sään vaihtelut. Vaikka toisaalta sää ja vuodenajat muokkaavat ulkona olevaa unisiepparia luonnollisella tavalla. Siitä saattaa tulla hyvinkin kaunis ja patinoitunut , sateen ja tuulen tuiverruksen muokkaama esine.

Oma unisieppari

Oma unisiepparisi voi olla siis sisustusesine tai henkinen työkalu tai näitä molempia. Unisiepparisi on joka tapauksessa kaunis ja erityinen esine tai koriste. Myös henkinen työkalu ja unien suojelija – jos tahdot sitä niin käyttää. Voit myös valmistaa oman unisiepparisi itse, silloin saat iloita oman käsityön jäljestä ja tekemisen ilosta. Helppoa on kuitenkin valita valmis unisieppari, etsiä juuri sellainen mikä sopii itselle ja omaan käyttötarkoitukseen parhaiten. Jos valmiina ei löydy mieluisaa unisiepparia niin useimmilta pieniltä valmistajilta saat varmasti tilattua omien toiveiden mukaisen unisiepparin. Myös täältä!

Unisieppareita löytyy sisustuskaupoista, henkisistä puodeista ja tietysti verkkokaupoista. Esimerkiksi Hämeenlinnassa on tosi mahtava kauppa: Tarotpuoti, myymälästä löytyy Unelmien UniKorun unisieppareita hyvä valikoima.

Nauti omasta unisiepparista ja muista myös hoitaa sitä ajoittain