Nina palautetarina

Unisieppari ja koira

Nina ja unisieppari

Olen nähnyt näitä unisieppareita elämäni aikana useita, mutta en ole koskaan perehtynyt niiden tarkoitukseen sen kummemmin – olen ajatellut, että ovat ”vain” kauniita käsitöitä.

Kävin konsultoimassa ystävääni Eijaa, joka pyörittää Unelmieni Unikoru verkkokauppaa ja tekee kauniita käsitöitä. Eija perehdytti minut unisiepparin saloihin ja taikaan.

Itselläni on ollut muutama vuosi sitten rankkoja aikoja, isoja menetyksiä, alakuloisuutta, pahoja unia yms. Sain valita Eijan itse tekemistä unisieppareista mieluisan ja koska rakastan violettia, niin valitsin tietysti violetin, jossa on kauniita höyheniä, joita Eija saa paikallisesta lintutarhalta, jossa kanat ovat saaneet elää hyvän elämän, eläen väljässä tilassa ja kesällä ulkotarhassa.

Koska näin paljon ikäviä unia, Eija kehotti laittamaan unisiepparin makkarin ikkunaan, jotta vain hyvät unet pääsevät siepparin läpi ja pahat unet takertuvat verkkoon ja katoavat aamun sarastaessa. Siunasin oman unisiepparini ihan vain juttelemalla sille asentaessani sitä ja pyysin, josko saisin nähdä kuvia rakkaasta koirastani Jone Nikulasta, joka niin yllättäen vain 6-v. kuoli kesken leikin. Jonen kuoleman jälkeen mieheni näki Jonen ”hengen” parikin kertaa ja ihmettelin, miksen minä näe mitään, vaikka Jone oli niin minun koirani kuin olla ja voi.

Jokunen hetki unisiepparin oltua ikkunassa, Jone Nikula ilmestyi uniini eikä se ollut mitenkään surullista vaan unessa oli iloinen fiilis, sillä yleensä unet olivat siihen asti olleet kovin surumielisiä mutta tuolloin heräsin hymy huulilla! Olin niin kaivannut jonkinlaista ”merkkiä” Jonesta ja nyt sain sellaisen – koin valtavaa onnen tunnetta, joka siivittää vielä tänäkin päivänä.

Unisieppari on nyt ollut ikkunassa melkeinpä vuoden verran ja olen huomannut, että nukun paljon paremmin enkä näe painajaisia, ahdistavia unia niin paljon kuin ennen. Uskon, että tällä taikakapistuksella on oma osansa unissani!

Tutustu Eijan käsitöihin osoitteessa www.unelmieniunikoru.com ja lue lisää unisiepparista! Epäilen, että ihastut.

PS: Toinen koiramme Casper, nyt 8-v. kultainennoutaja on aina ollut todellinen unissa ”kulkija”… hänen unissaan on ollut ilmeisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ainakin liikkeestä ja äänistä päätellen. Mutta, unisiepparin tultua makkarin ikkunaan, on Casperinkin unet rauhoittuneet ihan huomattavasti ja koira nukkuu yönsä ja päikkärinsä paljon rauhallisemmin kuin ennen.