Pentagrammin merkitys

pentagrammi piikkilankakehällä

Pentagrammi symbolina kiinnosti minua ja halusin selvittää tarkemmin sen merkitystä ja käyttöä. Varsinkin kuvahaun kautta löytyy paljon ehkä vähän epäilyttäviäkin pentagrammin käyttömuotoja.

Wikipedian mukaan: Pentagrammi eli viisikanta on viiden yhtä pitkän janan muodostama tähtimäinen kuvio, joka on vanha ja usein käytetty symboli. Suojeluksen symboli. Jo metsäsuomalaiset ovat suojanneet rakennuksiaan pentagrammein, veistämällä niitä latojen ja hevostallien ovenkarmeihin.

Pentagrammia on käytetty useissa uskonnoissa, pakanallisissa piireissä, vapaa muurareiden ja wiccalaisten käytössä ja jo antiikin Kreikassa. Ja monessa, monessa muussa… Se onn siis suosittu, monipuolinen symboli ja myös väärinymmärretty symboli.

Halusin tuoda esille pentagrammin positiviisen, suojelevan merkityksen ja miten tätä symbolia voi käyttää. Valmistan siis erilaisia pentagrammeja unisieppareiden rinnalla. Olen myös yhdistänyt pentagrammin symbolia unisieppariin, jolloin unisieppariin tulee erityinen suojeluksen energia.

Unelmien UniKorun pentagrammit on valmistettu käsityönä omalla työpajallani, ekologisista ja kotimaisista ja myös kierrätettävistä materiaaleista. 

Pentagrammien käyttötarkoitus on toimia suojeluksen symboleina. Suojelemassa tilaa, ympäristöä, energioita tms. Oikea tapa sijoittaa pentagarmmi on siten, että yksi sakara on ylöspäin, kahdet sivulle ja alas. Toisinpäin pyöräytettynä merkitys muuttuu erilaiseksi, joten muista sijoittaa pentagrammisi yksi sakara ylöspäin!

Sijoita pentagrammi sisääntulon yhteyteen tai huoneeseen, jota haluat erityisesti suojella ja pitää puhtaana vieraista energioista. Risukehäinen pentagrammi sopii erinomaisesti ulko-oveen tai ovipieleen ripustettavaksi. Muista myös lastenhuoneen, työpaikan, kesämökin, piha-aitan suojelu. 

Pyydä pentagrammia suojelemaan tilaa mihin sen olet sijoittanut tai pitämään loitolla tarpeettomat energiat.

Unelmien UniKorulla on valikoimassa erilaisia pentagrammeja. Risukehällisiä, piikkilankakehälle ja metallikehälle valmistettuja. Osaan on myös yhdistetty elementtejä unisiepparista, höyheniä, käpyjä ja energiakiviä. Ovat siis unisiepparin&pentagrammin yhdistelmiä.  Kivet tuovat oman vahvistavan ja pentagrammin energiaa tukevaa voimaa esineeseen. Esimerkiksi vuorikristallin parantava ja puhdistava energia on hyvä lisä pentagrammin suojelukseen.

https://unelmienunikoru.com/tuote-osasto/pentagrammit/

unisieppari Sofi

Wikipedia kertoo laajasti pentagrammista, sen käytöstä ja merkityksestä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentagrammi

Muokkaa

Pentagrammi – ikiaikainen suojeluksen symboli