Unisieppari ennen ja nyt

unisieppari

Alkuperäinen intiaanitarina kertoo näin:

”Hämähäkki-isoäiti loi maailmankaikkeuden laulamalla, mutta harmistui ihmislasten pahoista unista. Isoäiti meni Pajun luokse ja pyysi tältä muutaman oksan, Kotkalta isoäiti sai muutaman voimallisen sulan. Hämähäkki-isoäiti taivutti oksat ympyröiksi, yhdistämään kaikkia maailman ihmisiä. Hän kutoi viisauden verkon oksien ympärille pyydystämään lasten pahat unet. Aurinko-isoisän aamusäteet polttivat pois verkkoon takertuneet pahat unet. Jäljelle jääneet unet muuttuivat aamukasteeksi ja valuivat Kotkan sulkia pitkin takaisin Äiti Maahan ”

Unisieppari on siis alkuperältään intiaanien luoma uniensuojelija, erityisesti lapsille.

Unelmien UniKorun missio on tuoda unisieppareihin vahva luonnon energia, Äiti Maan kosketus ja voima. Unisiepparit syntyvät maaseudulla, luonnon keskellä, rauhassa ja hiljaisuudessa. Osaan töistä materiaalit kerätään luonnosta, omasta pihapiiristä, omasta metsästä. Mukana on myös Suomen Lapista kerättyjä pieniä männyn käpyjä. Kaikki materiaalit ovat kotimaisia, osittain myös kierrätysmateriaaleja. Siten myös ekologisia ja tarvittaessa lähes kokonaan uudelleen kierrätettäviä. Näin töihin siirtyy valmistusvaiheessa vahva luonnollisuus, suomalaisuus ja meille kaikille turvallinen energia.

Uniesi puhdistaja vai henkinen työkalu

Unisiepparin alkuperinen tarkoitus on unien puhdistaminen, painajaisten siirtäminen Äiti Maahan puhdistumaan. Omalle unisiepparille tulee esittää pyyntö, mitä siltä tahtoo: unen suojelua, puhdistusta, helppoa nukahtamista, levollista unta, ”kauniita unia” jne. Muista siis ladata unisieppari omaan käyttöösi, omaan energiaasi. Samalla mahdolliset ulkopuoliset ja tarpeettomat energiat puhdistuvat unisiepparistasi. Toki voit ladata unisiepparin myös perheesi käyttöön, silloin tietysti pyyntö esitetään koko perheen suojaksi.

Voit käyttää unisieppariasi myös henkisenä työkaluna. Suosittelen tällöin unisiepparia vain henkilökohtaiseen käyttöön. Oma unisieppari voi toimia porttina unimaailmaan, unimatkailuun, jopa universumiin. Samalla voi tutustua unien merkitykseen ja miten niitä voi tulkita itselleen. Omat henkiset kykysi ja voimasi kertovat, mikä on sinulle sopivaa ja mihin olet valmis. Aloittaa voi varovasti, pienen askelin, pienin pyynnöin. Näin pääset turvallisesti tutustumaan unen maailmoihin.

Sijoita unisieppari makuuhuoneessa sängyn läheisyyteen, makuuhuoneen ikkunalle tai seinälle sängyn päälle.

Uusi unisieppari tulee aina ladata omaan energiaan, silloin siitä puhdistuu kaikki matkan varrella siihen tarttunut ulkopuolinen ja tarpeeton jopa negatiivinen energia.

Unisieppari sisustuksessa

Makramee-käsityö harrastuksen kasvu on varmasti lisännyt myös unisieppareiden valmistusta. Isoihin ja korkeisiin ikkunoihin sopii erinomaisesti suuri unisieppari, on se sitten tehty makrameetyylillä tai perinteisellä unisiepparin valmistustekniikalla. Kierrätystäkin voi hyödyntää käyttämällä valmistuksessa kierrätysmateriaaleja, vaikkapa vanhoja pitsiliinoja unisiepparin keskiön tekemiseen. Tai vaikka vanhasta polkupyörän vanteesta voi rakentaa todella erilaisen unisiepparin, ulkokäyttöön sopivan.

Unisiepparin sopii siis sisustuselementiksi melkeinpä mihin vain, sisälle tai ulos, seinälle, ikkunalle, oveen tai vapaasti katosta kiikkumaan. Hienosti myös terassille tai parvekkeelle. Ulkokäyttöön valmistetun unisiepparin materiaalien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, että se kestää sään vaihtelut ja lintujen sekä oravien vierailut.

Oma unisieppari

Oma unisieppari voi olla siis sisustusesine tai henkinen työkalu tai näitä molempia. Unisieppari on joka tapauksessa kaunis ja erilainen esine tai koriste. Kokoja ja malleja löytyy valtavasti ja itse tekemällä siitä saa vielä uniikimman.

Oma unisieppari -työpaja on mukava tapa opetella unisiepparin valmistusta ja samalla saat juuri omannäköisen unisiepparin itsellesi. Työpaja kestää noin 4-5 tuntia, hieman ryhmän koosta riippuen. Päivän aikana valmistetaan unisieppari alusta loppuun ja saat hyvät ohjeet ja avun tekniikkaan ja materiaalien käsittelyyn. Kesällä työpaja on helppo toteuttaa ulkona, terassilla, laiturilla tai nuotiopaikalla. Materiaalit kerätään osittain luonnosta. Talvella työpaja siirtyy sisälle ja materiaalit valitaan sään ja saatavuuden mukaan. Kaikki tarvittava maeriaali tulee työpajan vetäjän mukana, toki voit ottaa omia amuletteja, sulkia, kiviä tms. jotka haluat käyttää omaan unisieppariisi.

Valmiita unisieppareita löytyy sisustuskaupoista, henkisistä puodeista ja tietysti verkkokaupoista. Muista aina puhdistaa uusi unisiepparisi!

Nauti omasta unisiepparista ja muista myös hoitaa sitä ajoittain.

Käypä kurkkaamassa vielä verkkokaupan puolella 🙂 Unelmien UniKoru