Luonto – ympäristömme – maapallomme on ylikuormitettu joka päivä. Päästöt ja luonnonvarojen liiallinen käyttö, saasteet ja roskat kuluttavat ympäristöämme aivan liian paljon. Ilmastonmuutos näkyy ympärillämme. Meistä jokaisen tulisi huomata nämä asiat omassa toiminnassamme. Aloittamalla vaikka pienin askelin, tiedostamalla oman toimintamme vaikutukset ympäristöömme ja hakemalla vastuullisempia vaihtoehtoja. Paras tapa osallistua maapallomme pelastamiseen, muuttaaksemme maailmaa paremmaksi, turvallisemmaksi ja kestävämmäksi, on aloitta se omasta toiminnastamme, omista valinnoistamme.

Valmistuksen vastuullisuus

Unelmien UniKorun toiminnassa on aloitettu näiden asioiden huomioon ottaminen. Pyrimme ekologisiin valintoihin tuotteiden materiaaleissa ja pakkauksissa. Tuotteiden valmistus tapahtuu omassa, kodin yhteydessä olevassa työtilassa ja valmistuksen hoidan yrittäjänä itse.

Materiaalien vastuullisuus

Materiaalien hankinnassa käytetään kotimaisia, jopa läheltä saatavia tarvikkeita. Unisieppareiden kehät ovat tällä hetkellä varjostinvalmistajan ylijäämätavaraa. Jatkossa on suunnitelma valmistaa kehät itse, mikäli ylijäämää ei ole mahdollista saada. Kaikki käyttämämme höyhenet ja sulat ovat peräisin luomukanalasta, lintutarhalta, tutuilta kotitiloillta ja tutuilta metsästäjiltä. Eli tämä tärkeä osa unisiepparia on myös ylijäämää muusta yritys- tai harrastustoiminnasta. Yhtäkään eläintä ei ole lopetettu tarpeidemme vuoksi, vaan ne ovat saaneet elää hyvän elämän joko luonnossa, kotipihassa tai luomutilalla.

Käytämme myös luonnonmateriaaleja, risuja, käpyjä ja kiviä. Nämä materiaalit kerätään omasta metsästä, risut ovat puusta pudonneita oksia tai isosta pihapuusta taitettuja pihlajanoksia, kävyt kerätään maasta ja kuivataan. Kotimaiset luonnonkivet löytyy ympäristöstä. Kristallit tilataan pääosin eurooppaiselta, vastuulliselta toimittajalta. Langat ja nauhat hankitaan paikallisesta lankakaupasta, osittain kirpputoreilta tai lähipiirin lankakorin ylijäämäkasasta. Kierrätysmateriaalien käyttöä suositaan, jos sopivaa materiaalia on mahdollista hankkia. Kaikissa muissa materiaalihankinnoissa pyritään huomioimaan tarvikkeen alkuperä. Kaikki käytettävä kierrätysmateriaali puhdistetaan ennen sen käyttämistä. Erityisesti höyhenet ja sulat tarvitsevat kunnollisen puhdistuksen, jotta niistä ei pääse siirtymään mitään bakteereja tai muita haitallisia vaikutuksia.

Tuotteiden pakkaus ja toimitus osa vastuullisuutta

Lähetettävät tuotteemme pakataan kierrätettäviin pahvilaatikoihin ja pakkauksen täytteenä on paperia. Messuilla ja tapahtumissa myydyt tuotteet pakataan paperikassiin, jonka asiakas voi halutessaan käyttää uudelleen tai kierrättää. Ylimääräistä ja turhaa pakkaamista vältetään. Verkkokaupan tilaukset toimitetaan Postin tai Matkahuollon kautta pakettipisteisiin tai -automaatteihin.

Yrityksen toiminnan vastuullisuus

Unelmien UniKoru on rekisteröity aputoiminimi Matkailupalvelu Eräpäivä Oy:n alla. Olemme arvonlisäverovelvollinen yritys, kaikki hinnat ovat siten verollisia. Yrityksenä hoidamme kaikki verot ja mahdolliset muut viranomaismaksut myös vastuullisesti.

Suomen Ekoyrittäjät ry

Yhdistys edistää ympäristövastuullista pientä ja keskisuurta yritystoimintaa.

Ympäristövastuullisuudella tarkoitetaan toimintaa, joka selvästi ylittää lakisääteisen ympäristönsuojelun tason ja jossa suojelu ylittävältä osalta perustuu vapaaehtoisuuteen. Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet toiminnassaan noudattamaan vastuullisen yritystoiminnan eko-eettisiä periaatteita.

Yhdistys perustettiin vuonna 1993 (rekisteröitiin 1994) niiden yritysten aloitteesta, jotka saivat em. periaatteiden mukaista Eko-Osuuspankin myöntämää ns. ekoluottoa.

Jäsenyys Suomen Ekoyrittäjissä tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa yrittämistä koskevaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, saada uusinta tietoa ympäristöasioiden kehityksestä, verkottua ja luoda suhteita muihin alan yrityksiin ja organisaatioihin sekä oikeuden käyttää yhdistyksen jäsenmerkkiä yrityksensä nimen yhteydessä.

Jäseneksi voi hakea yhdistyksen hallitukselle osoitetulla kirjallisella hakemuksella, josta käy ilmi, miten yritys toiminnassaan toteuttaa ympäristövastuullisuutta ja eko-eettisiä periaatteita. Ekoyrittäjiin voivat liittyä myös samoilla periaatteilla toimivat yhdistykset.

Unelmien UniKoru on Suomen Ekoyrittäjät ry:n jäsen.